Verbouwen van een rijwoning in Gent

Een jong koppel tikt een burgerhuis in de Gentse Machariuswijk op de kop. De achtertuin paalt aan het Astridpark, een charmant Engels landschapspark.
Hun wensen zijn duidelijk: ruimte, licht en groen moeten domineren.

De achtergevel wordt opengewerkt met glaspartijen over de volledige breedte van de woning. De aanbouw geeft plaats aan een leefkeuken bij de tuin en een bureautje op de tussenverdieping. Het bureel is verzonken om ook de ruimtes vooraan in de woning doorzicht naar de tuin te geven.

De uitbreiding wordt verweven met de bestaande woning door een grote vide naast het bureau. Deze zorgt ervoor dat ook de diepste ruimtes baden in het licht en geven zicht op de boomkruinen in het park. De oorspronkelijke achtergevel is nauwelijks te onderscheiden.

Het groendak op de uitbreiding versterkt de link met het park en de tuin: ook op de verdiepingen zit je met je voeten in het groen.

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten