Verbouwen van een kantorencomplex in Gent

Vzw Trefpunt, organisatoren van o.a. de Gentse Feesten, zijn samen met Freetime gehuisvest in een prachtig, maar afgeleefd pand dat gelegen is in het centrum van Gent tussen de Kammerstaat en Sint-Jacobs. Het gebouw voldoet niet meer aan de eisen van de brandweer, hedendaags thermisch comfort, hygiëne etc. Onder leiding van SOgent krijgt het bestaande gebouw een upgrade.

De ruimtes worden opnieuw ingedeeld zodat ze beter kunnen worden benut. Zo wordt elk verdiep van eigen sanitair voorzien en is er op het gelijkvloers aan de zijde van de Kammerstraat plaats ontstaan voor het sociaal restaurant Le Petit Botanique.

Aan de zijde van Sint-Jacobs blijft de concertzaal behouden en is het de bar die een upgrade krijgt. Ook de toegang tot de binnenkoer wordt verbeterd en de binnenkoer zelf wordt opgefrist zodat deze kan gebruikt worden als ontmoetingsplaats en fietsenstalling.

Op de verdiepingen is plaats voor 2 clusters kantoren, telkens gekoppeld aan een eigen kitchenette/eetruimte met voldoende daglicht. Elke cluster is gelegen aan een zijde van het gebouw en heeft een eigen uniek zicht op een stukje Gent.

Het dak werd winddicht en waterdicht afgewerkt, geïsoleerd en de natte ruimtes in het gebouw werden voorzien van de nodige dynamische ventilatie om te voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot gebruikerscomfort.

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten